Skip to main content
Please wait...

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Datum

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo svim mladim osobama čestita Međunarodni dan mladih. Nalazimo se u izazovnom trenutku, kao i ostatak svijeta i svjesni smo činjenice da je pandemija koronavirusa donijela velike promjene u vaš svakodnevni život. Zbog toga, apelujemo na vas da pomognete normalizaciji svojih života i da se vakcinišete!

Mladi ljudi su izloženi velikom broju svakodnevnih kontakata, naročito tokom ljetnih mjeseci. Vakcinacija je siguran način da zaštite sebe, svoje porodice i druge osjetljive kategorije stanovništva. I vi imate odgovornost da vlastitim primjerom pokažete solidarnost prema svima oko vas i kao odgovorni građani i građanke date svoj doprinos širenju zdravlja, a ne bolesti. To nije pitanje samo elementarne kulture, već i vaše humanosti.

Podsjećamo, imunizacija u dvorani "Zetra" je otvorena za sve građane i građanke Kantona Sarajevo. Pokažite svojim primjerom i budite prvi u redu već sutra! Napravite fotografiju i pozovite putem društvenih mreža svoje prijatelje da se i oni vakcinišu uz poruku #vakciniši_se_i_ti

Također, pozivamo vas da jednom rečenicom opišete kakav status biste voljeli da imaju mladi u Kantonu Sarajevo 12.08.2022. godine. Ako nam uz vašu viziju pošaljete i jednu afirmativnu rečenicu o vakcinaciji, objavit ćemo obje rečenice na našoj web stranici. A te dvije super zdrave izjave možete poslati na e-mail: jelena.santic@mon.ks.gov.ba

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta/kolovoza. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je Rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih.