Skip to main content
Please wait...

Predstavnici “Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo” podržali predloženu organizaciju nastave u Kantonu Sarajevo

Datum

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održala je danas prvi zvanični sastanak sa predstavnicima Udruženja “Vijeće roditelja osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo” na kojem je razgovarano o početku nastave učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine.

Predstavnici “Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo” podržali su predloženu organizaciju nastavnog procesa u Kantonu Sarajevo, te istakli kako je uputstvo o njegovoj organizaciji blagovremeno dostavljeno svim akterima ovog procesa.

Pored navedenog, aktualizirane su i teme koje se odnose na poboljšanje odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama, te izneseni prijedlozi koji će doprinijeti kvalitenijem odgojno-obrazovnom procesu.

Istaknuta je i važnost saradnje ovog udruženja i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom je naglašeno da je neophodna stalna i kontinuirana saradnja “Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo” i ovog resornog ministarstva, zbog čega su planirane naredne aktivnosti, kao i prisustvo tematskoj sjednici koju će oraganizirati predstavnici ovog udruženja.