Skip to main content
Please wait...

Fulbright Visiting Scholar program 2022/2023. godina

Datum

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo obavještava sve zainteresovane da je otvoren konkurs za dodjelu stipendija u okviru Fulbright Visiting Scholar programa za akademsku 2022/2023 godinu, a krajnji rok za podnošenje prijava je 10. januar 2022. godine.

Ovaj program akademske mobilnosti namijenjen je kandidatima koji posjeduju doktorsku diplomu, a u okviru istog će otputovati u SAD kako bi proveli istraživanje ili/i kako bi predavali na vodećim američkim univerzitetima u trajanju od tri do deset mjeseci, uz priliku da unaprijede svoj profesionalni i naučni rad, uspostave profesionalne kontakte i steknu međunarodno iskustvo.

Informacije o Programu, uslovima za apliciranje i načinu apliciranja dostupni su putem linka: https://cies.org/non-us-scholars/fulbright-visiting.scholar-program.

Dodatne informacije su dostupne i putem e-maila: WhitneyKM@state.gov (u polju "Subject" potrebno je navesti - "2022-2023 Fulbright Visiting Scholar Program").

Informativna sesija o programima razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama, konkretno o Programu razmjene dodiplomskih studija i Fulbright studentskom programu će održati 16. novembra 2021. godine u 11:00 sati.

Sesija je namijenjena svim zainteresovanim studentima dodiplomskih, master ili doktorskih studija koji žele provesti semestar ili akademsku godinu u SAD-u uz stipendiju State Departmenta.

Link za učešće je : https://us02web.zoom.us/j/84615914627.