Skip to main content
Please wait...

Stipendije za master studije Jadransko-jonske inicijative i Poziv za učešće u takmičenju "Aktivna omladina za održivi razvoj u CEI i JJI regiji"

Datum

Stalni sekretarijat Jadransko-jonske inicijative (JJI) je objavio poziv za stipendiranje dvogodišnjeg master studija na Marche politehničkom univerzitetu (Ankona, Italija), za kandidate iz zemalja članica Inicijative i zemalja Zapadnog Balkana.

Ponuđeno je deset stipendija za akademsku 2021-2022. godinu, čija je pojedinačna vrijednost 6000 eura, a stipendije finansira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Odabrani studenti će moći pohađati jedan od četiri master studija na engleskom jeziku na Marche univerzitetu: Međunarodna ekonomija i trgovina, biomedicinski inžinjering, Okolišni inžinjering i Inovacije i upravljanje hranom i pićem.

Rok za online prijavu je 08.novembar 2021. godine do 13:00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Dodatne informacije se mogu naći na stranici: https://www.aii-ps-org/

Stalni sekretarijat JJI objavio je i drugi javni poziv za predstavljanje ideja i učešće u takmičenju "IMAGINE" u okviru projekta "Aktivna omladina za održivi razvoj u regijama Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative".

Pravo učešća imaju javne i privatne srednje škole iz zemalja članica navedenih inicijativa, a prijave se mogu dostaviti od 14. do 28. februara 2022. godine.

Tri škole sa najboljom idejom biti će nagrađene sa studijskom posjetom sjedištu UN-a u Njujorku ili nekoj od UN agencija u Evropi, u vrijednosti od po 20.000 eura.

Dodatne informacije dostupne su na stranicama: https://www.aii-ps.org/ i https://www.cei.int