Skip to main content
Please wait...

Univerzitet SSST svečano otvorio “Innovation Lab“ za buduće mlade inovatore i poduzetnike u BiH

Datum

Sa ciljem stvaranja inovacijskog i poduzetničkog ekosistema u Bosni i Hercegovini, Univerzitet SSST danas je svečano otvorio jedinstveni, univerzitetski inovacijski laboratorij u Bosni i Hercegovini.Trenutni i budući studenti Univerziteta u saradnji sa profesorima, uspješnim diplomantima i partnerima iz privatnog i javnog sektora će se udružiti u istraživanju i kreiranju revolucionarnog svijeta poduzetništva i inovacija koji simboliziraju četvrtu industrijsku revoluciju.

Prisutnim zvanicama između ostalih obratila se i ministrica Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Prof.dr. Aleksandra Nikolić.

Među gostima bili su i predstavnici vodećih kompanija iz IT sektora te državnih, proizvodnih i uslužnih kompanija.

Univerzitet SSST i mreža univerzitetskih partnera iz poslovnog sektora će finansijski podržati poslovne ideje sa najvećim tržišnim potencijalom. Pristup uslugama inovacijskog laboratorija će imati i svi zainteresovani srednjoškolci koji će kroz tradicionalnu Zimsku akademiju i brojne druge događaje koje organizuje Univerzitet SSST imati priliku za učešće na svim planiranim start-up takmičenjima, start-up vikendima, inovacijskim izazovima itd.